Веригата „за 1 лира” Poundland достигна приходи от близо 1 милиард

08 май 2014 - 15:20 |   Прочетена (1080) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Продажбите на Poundland, британският дискаунтър, който се качи на борсата през март, скачат до малко под 1 милиард лири за последната фискална година, в пореден позитивен знак за веригите, търгуващи с евтини стоки в страната, пише Файненшъл таймс.

Продажбите на компанията от типа „всичко за 1 лира” нарастват с 13.3%, до 997.8 милиона лири, за 12-те месеца, приключили с 30 март.

Изпълнителният директор Джим МакКарти коментира, че милиони клиенти в Обединеното кралство са гласували за компанията „с портфейлите и портмонетата си”.

„Постигнахме поредно рекордно представяне по отношение на печалбата, нашата програма за бройката отворени магазини е в ход, а печалбата е в унисон с прогнозите на пазара и генерираме добри парични потоци”, сочи той.

Резултатите на компанията са още по-впечатляващи на фона на спада на продажбите на дребно в страната през март, който бе втори пореден месец на свиване, според данни на Британския ритейл консорциум и KPMG.

За последните 12 месеца веригата е открила 70 нови магазина, като бройката им вече е 528. Компанията обяви преди време, че планира да има 1000 магазина в идните пет до десет години и да стъпи на испанския пазар.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »