Оборотът в търговията на дребно през август расте с 4.9%

08 октомври 2013 - 12:10 |   Прочетена (916) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени нараства с 0.4% спрямо предходния месец, показват данните за август 2013 на Националния статистически институт.

През август 2013 г. оборотът в търговията на дребно, нараства с 4.9% спрямо същия месец на предходната година. Месечните изменения сочат, че през август 2013 г. оборотът нараства спрямо предходния месец в почти всички икономически групи.

Увеличение се наблюдава в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.3%, в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия и в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с по 1.1%, в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.4%, и в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.2%.

Намаление е регистрирано в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1.3%, и в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 1.2%.

През август 2013 г. спрямо същия месец на 2012 г. годишните изменения показват, че оборотът нараства по-значително в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 22.5%, в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 10.9%, в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 10.4%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 3.2%, и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 3.1%. Намаление е регистрирано само в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 5.4%.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »