Управляващите обмисляли забрана за хипермаркетите през уикенда

27 август 2013 - 09:41 |   Прочетена (827) |   Препоръчай (0) |   Коментари (1)

Големите хипермаркети да не работят в събота и неделя, за да може да се стимулира оборотът на кварталните магазини. Тази идея може да залегне в нов закон за търговските вериги, който се пише в момента, пише вестник "Стандарт", като уточнява, че предложението е на червени депутати.

"Това е една от мерките, които биха подкрепили малкия и средния бизнес", потвърждава пред вестника зам.-председателят на "Коалиция за България" Спас Панчев.

"Търсим механизъм за равнопоставеност между българските производители и търговци, от една страна, и големите вериги, от друга", казва той. Панчев, който е лидер на ЗС "Ал. Стамболийски", е сред инициаторите за увеличаване на ръста на българските продукти в магазините.

Според червения депутат стотици малки и средни родни фирми са фалирали през последните години заради големите търговски вериги.

Идеята хипермаркетите да са затворени през уикенда обаче бе посрещната на нож от тях, пише „Стандарт“.

"Клиентът трябва да избира къде да пазарува, а не това да се случва чрез административна намеса", коментира директор на eдна от големите вериги. "Започва да мирише на централизирана, а не на пазарна икономика", заявява пък изпълнителният директор на Сдружението за модерна търговия Йордан Матеев.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

АСАСА
29 август 2013 - 00:25
1
Спас Панчев мръсна червена свиня. Затвор за тъпото копеле!
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »