Лейбъристите винят търговските вериги, че дават работа само на източноевропейци

12 август 2013 - 14:32 |   Прочетена (624) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Британската Лейбъристка партия се замеси в спор с две от най-големите търговски вериги, като ги обвини, че дават предпочитания на работници от Източна Европа пред британските граждани, предава кореспондентът на БНР в страната.

В реч в парламента по-късно днес се очаква министърът за имиграцията в сянка Крис Брайънт да обвини правителството в евтини трикове по въпросите на миграцията.

Части от речта му обаче вече станаха достояние на медиите и предизвикаха гневната реакция на търговските вериги TESCO и Next, които Брайънт обвинява в предпочитания към източноевропейците, които, по думите му, са по-изгодни за компаниите, тъй като са по-евтина работна ръка.

TESCO и Next  от своя страна обвиниха депутата, че борави с данни, които не е проверил надлежно, и че ако са вземани на работа източноевропейци, то е защото местните хора не са проявили достатъчно голям интерес към временни работни места от такъв тип.

Освен това TESCO и Next отричат обвиненията на Брайънт, че заобикалят законите, за да наемат по-евтина работна ръка.

Крис Брайънт критикува и кампанията на правителството с изпращането на товарни микробуси в Лондон с надписи, призоваващи нелегалните имигранти да си вървят у дома.

Според него това са евтини трикове на властите, които са повече загрижени да си върнат загубените гласове от социалистическата партия, отколкото наистина да решат проблемите с емиграцията.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »