Един от най-богатите германци, наследник на империята Aldi, почина

08 декември 2012 - 11:35 |   Прочетена (640) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Бертолд Албрехт, чието наследство от половината от веригите супермаркети Aldi Nord и Trader Joe’s от баща му го поставиха сред най-богатите 100 човека в света, почина на 58-годишна възраст.

Албрехт е бил погребан миналия месец в частна церемония, на която са присъствали най-близките приятели и семейството на милиардера, според известието за смъртта му, изпратено вчера във вестник Handelsblatt от съпругата му Бабете. Не е ясна причината и мястото на смъртта му.

„Бертолд Албрехт много любящ и изключително щедър човек и баща и съпруг за пример“, пише тя – „Той бе боец и никога не губеше вяра, до последно“.

Албрехт, чието състояние се изчислява на 10,7 милиарда долара, бе баща на пет деца, включително четиризнаци – три момчета и момиче, родени през 1990.

Баща му, Тео Албрехт – старши, бе третият по богатство германец, когато почина преди две години. Албрехт-старши успя да превърне Aldi в глобална търговска верига, използвайки модела на евтините магазини за да революционализира германския пазар.

Делът на Aldi в търговията на дребно в Германия, сектор оценяван на 171 милиарда евро, стагнира в последните пет години, като компанията не успява да догони темповете на конкурентите от Rewe Group. Въпреки че британските магазини на компанията се превръщат в трън за Tesco Plc, а веригата на групата в САЩ Trader Joe’s отправя сериозно предизвикателство към Whole Foods Market Inc., дискаунтърът без собствени марки е под натиск у дома, тъй като по-заможните германци търсят все повече магазини с по-високо качество, коментира Блумбърг.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »