Акционер: Tesco има нужда да инвестира 1 милиард лири за да оправи британския бизнес

10 април 2012 - 16:05 |   Прочетена (499) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Tesco Plc има нужда да инвестира до 1 милиард британски лири за да изправи на крака британския си бизнес, процес който може да отнеме до 3 години, смятат от четвъртия най-голям акционер на британската търговска верига.

Освен въпросната значителна сума, която ще е нужна, веригата трябва да даде повече отговори по въпроса как се харчат парите, какви възвръщаемости се очакват и как компанията измерва ефективността си, казва пред Блумбърг Ричард Блек, фонд мениджър на Legal & General Group. Компанията държи 3,99% от Tesco.

 „Важното за Tesco е да стъпят на крака и смятам, че подобна инвестиция би била значима“, казва Блек. Компанията трябва да помисли и да озапти разходите по бизнесите, които не са част от основните й операции, смята той. Tesco съобщи миналата седмица, че затваря Tesco Cars, бизнесът с коли втора употреба, тъй като не може да предложи „задоволителна серия автомобили“

Най-голямата британска и трета по големина световна търговска верига, обещава година на инвестиции, за да понижи цените и да е конкурентна, да добави нов персонал и да подобри магазините си, продуктите и свежите стоки.

Акциите на Tesco падат 20% тази година, което ги прави втората най-зле представяща се компания в бенчмарка FTSE 100.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »