Очаква се Tesco да реализира най-лошите си коледни продажби от десетилетия

07 януари 2012 - 11:54 |   Прочетена (825) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Очаква се Tesco да реализира най-лошите си коледни продажби в родния си пазар, Обединеното кралство, от десетилетия, в момент когато репортажи в медиите сочат за напрежение в управлението на най-голямата британска търговска верига, заради неуспешната й продажна кампания, предвиждаща отстъпки, пише вестник Файненшъл таймс.
JPMorgan Cazenove, един от брокерите на Tesco, очаква спад от 1,5% в продажбите на британските магазини на веригата, отворени поне от година, в шестте седмици завършващи със 7 януари, което би било рязко влошаване на продажбите.
Слабата търговия на британската верига, която е изключително постоянна по отношение на реализирането на добри печалби, подчертава това как високопрофилната й кампания за намаляване на цените през есента, която струваше на компанията над 500 милиона паунда, не успя да съживи бизнеса й в Обединеното кралство, като по този начин създаде допълнително напрежение над изпълнителния директор Филип Кларк и над Ричард Брашър, шефа на британския бизнес на Tesco.
Източници на вестника, близки до компанията, както и вътрешен за компанията човек, коментират, че Брашър е искал още по-големи отстъпки в програмата “Big Price Drop” (Големият спад на цените), за да може да се справи с чевръстите конкуренти на местния пазар.
Tesco съобщиха, когато обявиха първата вълна от намаления през септември, че печалбата в Обединеното кралство ще е около нулата за второто полугодие. Кларк, който пое позицията от сър Тери Лийхи през март и Лори Макилуи, финансовият директор, обаче, са били решени да избегнат спада в печалбата, казва вътрешният човек.
Отслабналото представяне на Tesco по отношение на търговията идва в момент, когато компанията бе засегната от напускането на водещи управленски фигури през последните няколко месеца. Последният, който напусна бе Пер Банк, търговският директор за нехранителния бизнес в Обединеното кралство, който тази седмица бе назначен на поста изпълнителен директор във веригата на Maersk Dansk Supermarked.
Клайв Блек, анализатор на Shore Capital, който има отлична успеваемост при познаването на резултатите на Tesco, коментира: „Без съмнение, това ще е една от най-ужасните Коледи за Tesco. А разочароващите продажби със сигурност са най-горе в списъка с притесенията на топ мениджмънта“

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »