Започва ремонтът на площад Руски паметник в София

10 юни 2015 - 08:48 |   Прочетена (7517) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

От днес започва ремонтът на площад Руски паметник в София, който ще продължи до 20 август, предаде БНР. Според ръководството на Столичната община, този ремонт ще е с по-тежки ограничения за движението дори от ремонта на Цариградско шосе.

След реконструкцията, изместването на трамвая в локалното платно, от страната на Петте кьошета, кръстовището ще заработи като истински кръгово, като ще осигурява движение без предимство на направлението булевард „Македония”-булевард „Генерал Тотлебен”.

Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов предупреди за предстоящите задръствания:

„Най-тежкият проект, по-тежък и от ремонта на Цариградско шосе, като организация на движението, тъй като там имаме над 17 етапа с временна организация на движение. Основната причина е, че значителна част от реконструкцията е свързана с подмяна на подземната инфраструктура”.

„Първата временна организация, която ще влезе от 10-ти юни, и която предвижда частично затваряне на локалните платна в един малък участък, плюс част от улица Опълченска, в района пред МВР-болница, където движението ще се осъществява двупосочно в южните платна”.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »