Предлагаме на Сърбия споразумение за сътрудничество във водния сектор

13 май 2015 - 11:53 |   Прочетена (1358) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Заместник-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров участва във втората подготвителна среща за 23-я Икономически и екологичен форум на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), която се провежда в Белград.

Водещата тема е „Управление на водите в региона на ОССЕ - повишаване на сигурността и стабилността чрез сътрудничество", съобщи пресцентърът на МОСВ.

В рамките на посещението си зам.-министър Гуджеров (вдясно на снимката) се срещна с Александър Весич, помощник министър, отговарящ за околната среда в министерството на земеделието и околната среда на Република Сърбия. На срещата бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество в управлението на водите.

Павел Гуджеров връчи на сръбската страна предложение за двустранно споразумение за сътрудничество в областта на водите. Предстои документът да бъде подписан след провеждането на преговори между двете страни.

Споразумението цели развитие и насърчаване на сътрудничеството в областта на интегрираното управление на водите, като основният фокус да е върху прилагането на изискванията за координация и сътрудничество на Рамковата директива за водите и Директивата за наводненията в трансграничните речни басейни.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »