Павлова: Нямаме 100 млн. лева за ремонт, затова ограничаваме скоростта

30 март 2015 - 16:48 |   Прочетена (1101) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

„Държавата няма 100 млн. лева, за да ремонтира сериозно най-окаяните отсечки от магистралите, и затова единственото решение за гарантиране на безопасността на пътуващите е ограничаването на скоростта на тези места”, заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Тя допълва, че целият бюджет за текущи ремонти е между 50 и 70 млн. лева годишно.

"Въведохме това ограничаване на скоростта от 90 км/ч от 1 април с цел да обезопасим движението на най-тежките участъци от автомагистралите, на които има неравности, тъй като в последно време зачестиха инцидентите поради несъобразена скорост", казва регионалният министър, цитирана от "Фокус".

Павлова казва още, че допълнителни патрули ще осигуряват безопасното преминаване, докато свикнат шофьорите, че в тези участъци трябва да намалят скоростта. Ангажимент на областните пътни управления пък е да сигнализират местата, където на магистралите ще се кара със скорост като по първокласните шосета - 90 км/ч.

"Разбира се, най-добрият вариант е да ремонтираме проблемните участъци, но необходимите средства за най-тежкия участък около 67 км на автомагистрала "Тракия" и след това за област Пазарджик са необходими 70 млн. лв., и то само за рехабилитация, а не цялостно възстановяване на платното", обяснява Павлова.

На магистрала "Хемус" най-зле е отсечката между Шумен и Белокопитово. Тя е с дължина около 30 км, а за изравняването на неравностите по пътя са нужни около 30 млн. лева. В отговор на въпрос Павлова казва, че в периода май-юни ще се прави по-сериозно изкърпване на магистралите. Засега положението се спасява с т.нар. "тампониране", което е временно и нетрайно решение.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »