От април столичани ще могат да пътуват до летището с метро

27 февруари 2015 - 19:32 |   Прочетена (757) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

От началото на април столичани ще могат да пътуват до летището с метро. Това стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова, която провери довършителните дейности по участъка. В началото на май пък се очаква да бъде готово и разклонението до Бизнес парка. Фандъкова посочи, че към момента над 350 хил. софиянци се придвижват с метро, а по двете нови отсечки броят на пътуващите ще е около 90 хиляди.

След около месец жителите и гостите на София ще могат да стигат от летището до центъра на града за 20 минути, поясни кметът Йорданка Фанъдкова. По думите й с помощта на метрото, жителите на квартал „Дружба" ще избягват задръстванията и по-бързо ще се придвижват до централните части.

„От април от летището до центъра за около 20 минути ще може да се стига, а жителите на „Дружба" ще могат за 15-16 минути да слязат до центъра, без да влизат в големия трафик. Това, което бях възложила на колегите от градския транспорт - всички линии на автобусите и тролеите, които минават през „Дружба", да имат съприкосновение най-малко с една станция на метрото. В началото на май най-късно трябва да пуснем и линията за Бизнес парка", обясни столичният кмет.

От средата на следващата година се очаква да бъде пуснато и метрото по бул. „Черни връх" до улица „ Сребърна", посочи Фандъкова:

„Продължава строителството на участъка по бул. „Черни връх", продължението на втората линия на метрото. Очакваме да бъде освободено наземното движение по бул. „Черни връх" до края на август и да продължи подземното изграждане на станцията. Пусковият срок за този участък е средата на следващата година".

До края на годината пък се очаква да започне и строителството на третия метродиаметър от „Малък градски театър зад канала" през централната част на столицата до „Красно село", допълни още кметът.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »