Строителството на третия лъч на метрото ще стартира идното лято

09 септември 2014 - 14:56 |   Прочетена (1188) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Дългоочакваното от всички живеещи в центъра на София строителство на третия лъч на метрото ще започне идното лято. Изграждането на 8.8-километровата отсечка от бул. „Владимир Вазов“ през НДК до кв.„Овча купел“ ще стартира едва след като бъдат пуснати в движение продълженията на подземната железница - до летището в края на март 2015 г., и до Бизнес парка в „Младост 4“ - на 25 април.

Това обяви шефът на „Метрополитен“ Стоян Братоев, цитиран от „Преса”. Централната отсечка на третия лъч трябва да е готова в края на 2018 г.

За движение бе пуснато най-натовареното трасе в кв. „Дружба“ - „Кръстьо Пастухов“. Заради изграждащото се метро по булеварда бе обновен участъкът от ул. „Списаревски“ до бул. „Искърско шосе“. До няколко дни по „Кръстьо Пастухов“ ще започне да се движи и автобус 604, обеща столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Освен полагането на нов асфалт бяха ремонтирани тротоарите и направени нови алеи и градинки в близост до езерото. Ремонтът на другия основен булевард над метрото в кв. „Младост“ - „Александър Малинов“, все още продължава.

 Плановете са обновяването му в отсечката от бул. „Сахаров“ до ул. „Проф. Александър Балан“ да приключи до края на октомври. 

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »