Пловдивските общинари ще гласуват за тегленето на нов заем

29 май 2014 - 09:36 |   Прочетена (648) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Предложение за теглене на дългосрочен заем за осигуряване на съфинансиране по проекта „Зелена и достъпна градска среда“, ще бъде гласуван на днешната сесия на общинския съвет в Пловдив, предава Дарик. Става въпрос за сумата от 3.7 млн. лева, която трябва да бъде отпусната от фонд ФЛАГ.

Около 2.6 милиона от сумата ще бъде допълнителния принос на община Пловдив към ремонта на водните ефекти в Цар Симеоновата градина, а останалата сума ще се използва за ремонт на Дондуковата градина и парк на ул.“Богомил“. Заемът е за 84 месеца, при лихва малко над 5% и без наказателна такса за предсрочно погасяване.

Очаква се точката да предизвика сериозни спорове между опозиция и управляващи, заради позицията на първите, че общината влиза в прекалено много дългове и това може да доведе до фалит.

От бюджетната прогноза за периода 2015-2017-та година става ясно, че през 2015-та година местната администрация се кани да изтегли заеми в размер на 48 млн. лева.

 Според прогнозите на финансовия отдел на общината в края на тази година местната администрация ще дължи близо 40 млн. лева. В края на 2015-та година, когато бъдат изтеглени част от новите кредити, цифрата ще нарасне до над 58 млн. лева, а в началото на 2017-та дължимите суми ще възлизат на почти 74 млн. лева.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »