Проектът за кръстовище на две нива на „България” и „Гешов” цели по-малко вредни емисии

18 февруари 2014 - 15:19 |   Прочетена (864) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Проектът за изграждане на кръстовище на две нива, ще намали емисията на вредни газове в района.Това каза инж. Сергей Стойков от фирмата изпълнител „Балканстрой” АД на Проекта за кръстовище на бул. „България” и бул. „Акад. Ив. Евстати Гешов”, по време на заседание на комисията по „Околна среда” в Столичен Общински Съвет, предаде Агенция „Фокус”.

 „Всяка сутрин и вечер в пиковите часове на деня, се отделят от автомобилите, попаднали в задръстване вредни газове. Тъй като четирите леви завоя са с еднакъв интензитет на автомобилния трафик, първите навлизащи създават задръстване на последните навлизащи от бул. “България” в посока на Националния дворец на културата (НДК ) и от „Иван Вазов” в посока към бул. „България”.

„Това ни даде основание да запазим светофарната уредба. Тя ще функционира на две фази. Важно е да има светофар, чрез който преминаването през кръстовището ще бъде в рамките на минута и половина в час пик. В момента в пиков час на кръстовището минават над 25 хил. автомобила по преброяване от общината. По мое наблюдение в момента вечер задръстването стига до НДК, което са над 700 автомобила, които престояват над 20 минути в зоната на кръстовището”, каза инж. Сергей Стойков.

„Булевард „България” е трасе за правителствени делегации и особено сутрин много често се затваря. При изграждането на проекта дори и да го затворят за преминаващи делегации, движението на колите ще продължава на второто ниво. Подлезът ще се запази, за да се улесни преминаването на хората от един градски транспорт към друг. Спирките за градския транспорт ще бъдат изместени със 100 метра. Велоалеята ще остане”, допълни още инж. Сергей Стойков.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »