Фандъкова обяви строителството на детски градини в последните 5 години за рекордно

12 септември 2013 - 11:25 |   Прочетена (548) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Толкова детски градини, колкото са се построили в София през последните пет години, не са се строили никога. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова на днешното заседание на Столична община, цитира я „24 часа онлайн“.

Столичният общински съвет е приел изменението на Правилата за прием на деца в общинските самостоятелни детски ясли, обединени детски заведения и целодневни детски градини в София.

"Призовавам за пореден път да се спрат манипулациите за ужаси по темата за детските градини", коментира Йорданка Фандъкова.

Изказването й е провокирано от общинския съветник от групата на БСП Калоян Паргов, който заяви, че „ужасът от това да не си запишеш детето в детска градина е много по-голям в сравнение от миналата година". „На места има около 100 деца, които чакат да бъдат приети. Такова задръстване не е имало до сега", коментира Паргов. 

Фандъкова е посочила, че само през настоящата година в столицата се строят вече 12 детски градини. Според нея решението на проблема с местата в детските градини е само в строителството на нови детски градини.

„Столична община получи от правителството на Бойко Борисов 14 млн. лева за строеж на нови детски градини", посочи още столичният кмет.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »