Борисов призова Орешарски „час по-скоро да пусне АМ Тракия“

12 юли 2013 - 09:09 |   Прочетена (766) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Три дни преди откриването на автомагистрала Тракия рано тази сутрин пресцентърът на ГЕРБ разпространи позиция на Бойко Борисов с призив - "Орешарски незабавно да организира пускането на движението по новоизградения последен участък от автомагистрала "Тракия".

 Официалното откриване е в понеделник.

"Скандално е да имаме първата в България изцяло построена и завършена магистрала, а тя да стои затворена в разгара на лятото и туристически сезон. Автомагистрала "Тракия" е напълно завършена и готова", пише Борисов и твърди, че "тенденциозното забавяне на издаването на разрешение за ползване, оправдано с дребни технически забележки, бави пускането на движението, въпреки наличието на Акт 15 и 16 за въвеждане в експлоатация".

"Но въпреки това магистралата стои затворена заради строителната министърка Десислава Терзиева, която е в Брюксел и се изчаква завръщането й, за да пререже лентата на магистралата“.

„Това е скандално и е недопустимо гражданите да бъдат принуждавани да използват обходни и изключително натоварени в летния сезон стари маршрути. В името на сигурността и безопасността на пътуващите в двете посоки, призовавам премиера Орешарски час по-скоро да позволи на хората и на бизнеса да използват новата магистрала“.

„Освен че е по-безопасно, пътуването по новото трасе ще спести и много разходи на гражданите и фирмите. Автомагистрала "Тракия" е път, който е натоварен с историческите очаквания на българите", пише още Борисов.

Етикети:

,

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »