Лиляна Павлова обвини правителството в популизъм

29 март 2013 - 08:23 |   Прочетена (643) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Решението на Министерски съвет за пренасочване на 20 милиона лева граничи с популизъм, от който всички трябва да бягаме.

Това казва в интервю за „Фокус" Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Бойко Борисов.

„Голяма изненада за мен в негативна посока е решението на правителството именно 50%, или 20 милиона лева от отпуснатите помощи да бъдат за сметка на инвестициите в инфраструктура. Това е в разрез с поетия ангажимент от служебното правителство, че даването на тези помощи няма да е за сметка на инфраструктура", каза Лиляна Павлова.

"Ако разгледаме отнетите 20 милиона лева, които са насочени за изграждането на големите автомагистрали „Хемус" и „Марица", ще открием преки и косвени загуби за държавния бюджет, като това ще намали и реалния ефект от тези помощи. Нека да го обясним така - при известни инвестиции в строителство на инфраструктура, особено сега, в пика на строителния сезон, големите фирми, които изграждат магистралите, предоставят работа на голям обем от работници", обяснява бившият регионален министър.

Според Павлова в подобна ситуация фирмите не само няма да наемат нови работници, но и ще прибегнат до съкращения.

"Това означава поне 2000-3000 души да останат без работа и да отидат със семействата си на „опашката" за социални помощи".

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »