Фандъкова: Паркингът на бул. „Черни връх” излезе 3 пъти по-евтин

14 ноември 2012 - 14:10 |   Прочетена (563) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Паркингът на бул. „Черни връх” струва около 2,5 милиона лева. Ако не беше интегриран заедно с метрото, щеше да струва 8 милиона лева. Това беше много важен ефект от строителството на метрото, защото така или иначе, тези стени се строят. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти, цитира я Агенция „Фокус”.

В буферния паркинг на бул. „Черни връх” видяхме достатъчно добро пространство за изграждане на театър.

„Съюзът на артистите, Христо Мутафчиев и главният архитект на София работят за това да подготвят един добър проект за това помещение, което е около 900 квадратни метра, достатъчно голямо, изолирано и отделено, да може да се ползва за култура и изкуство. Имаме разговори и с младите художници, които правят графити, да използват пък залите на паркинга за съвременни изложби за графити, така че да направим една интеграция наистина на удобен транспорт и място за изкуство и култура“, каза Фандъкова.

Изградените паркинги, заедно с метрото, са три пъти по-евтини от това, отколкото ако изградим този паркинг съвсем отделно, добави тя.

Подземните паркинги, буферните паркинги са с достатъчно вентилация, достатъчно възможности, включително за хора с увреждания, за които има достъп с асансьор по всички три нива. Оттук нататък предстои организацията – да се подобряват пакетите, които се предлагат на хората, добави още тя.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »