Акционерите на GTECH ще одобряват покупката за 4.7 млрд. долара на щатската IGT

04 октомври 2014 - 17:02 |   Прочетена (6705) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Италианската хазартна група GTECH заяви днес, че ще проведе извънредно събрание на акционерите си на 4 ноември, на което да одобри стъпките, необходими за финализирането на изкупуването за 4.7 милиарда долара на щатския производител на слот машини International Game Technology.

Покупката на базираната в Лас Вегас компания, което би било най-голямото изкупуване от италианска компания от 2009 насам, дава обещание да диверсифицира бизнеса на GTECH извън проблематичния домашен пазар и да я направи водещ играч при казино бизнеса.

Като свиква въпросното събрание GTECH – която е световен оператор №1 на лотарийни игри, търси одобрение от акционерите си за вливането на GTECH в Georgia Worldwide plc.

Georgia Worldwide plc ще стане компания-майка на двете хазартни групи след финализирането на сделката.

След като сделката бъде финализирана, акционерите в GTECH, които са гласували срещу сливането, ще получат правото да излязат от компанията, като могат да продадат акциите си до 15 дни след взимането на решението за сливането.

Напускащите акционери ще получат по 19.174 евро за акция на GTECH, което е близо 4% над цената на затваряне от петък.

С покупката на IGT, GTECH ще си гарантира, че близо половината от приходите й от 4.1 милиарда долара ще идват от чужибна. В момента 60% от приходите на компанията идват от италианския пазар, който не успява да излезе от най-продължителната си рецесия от 70 години.

IGT прави популярни слот машини, носещи марки като тази на тв шоуто „Колелото на късмета” и на научнофантастичния филм „Аватар”, припомня Ройтерс.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »