Приходите на казината в Макао падат и през август

01 септември 2014 - 18:21 |   Прочетена (6596) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Приходите на казината в Макао се оказаха по-слаби, отколкото анализаторите изчисляваха през август, като падат за трети пореден месец, основно заради натиска, който китайските власти оказаха върху висшите чиновници, който доведе до рязко понижение на средствата, които те дават за хазарт, луксозни часовници и напитки.

Общият размер на брутните залози, направени в анклава, който е най-големият световен хазартен пазар, падат с 6.1% до 28.9 милиарда патаки (3.6 милиарда долара), съобщи Бюрото по инспекция и координация на игрите на Макао.

Средната прогноза на анализаторите, анкетирани от Блумбърг, бе за спад от 2 процента.

Опитите на китайския президент Си Цзинпин да се справи с корупцията сред чиновниците съвпаднаха с проверки на властите в Макао за методите, които някои комарджии използват за да трансферират пари от Китай, което доведе до спад на оборотите.

Опитите на властите да увеличат броя на масите и на забавленията, за да привлекат масовите туристи, обаче, не успяват да неутрализират спада в приходите от ВИП-клиентите, които все още носят две трети от приходите.

„Анти-корупционните мерки на Китай изглежда държат някои от най-заможните играчи извън Макао, и това едва ли ще се промени много през четвъртото тримесечие”, коментира Филип Тълк, базиран в Хонконг анализатор на Standard Chartered Bank. Бройката на посетителите в Макао не се е променила много, но се променя „миксът”, с по-слабо платежоспособни клиенти, сочи той.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »