Оперативната печалба на Ladbrokes пада с една трета

12 август 2014 - 13:29 |   Прочетена (6370) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Оперативната печалба на Ladbrokes за полугодието пада с една трета, въпреки че Световното първенство в Бразилия донесе известна радост за букмейкъра.

Компанията, която е част от индекса FTSE 250, прекара голяма част от първото полугодие в преструктуриране, опитвайки се да пусне префасонирания си онлайн бизнес навреме за Световното, като закри близо 50 пункта в Обединеното кралство, които съставляваха 2.2% от всичките букмейкърски пунктове на веригата.

Изпълнителният директор Ричард Глен, коментира:

„Направихме значим прогрес и въпреки че има още какво да се върши, предлагаме доста. Сега имаме продуктите, платформите, имаме хората и марката. Ladbrokes днес е доста по-силна компания и е доста по-добре позиционирана за растеж”.

Оперативната печалба на компанията пада с една трета, до 56.8 милиона лири за шестмесечието.

Въпреки спада, резултатът до голяма степен бе очакван, което ще е облекчение за инвеститорите, след серията от предупреждения за занижаване на печалбата миналата година. За последната година акциите изгубиха близо една трета от стойността си, при ръст от 4.2% за FTSE 250.

Много от причините за влошаването на нещата бяха самопредизвикани. Ladbrokes, например, бяха принудени да реорганизират проблемния си онлайн бизнес, който изоставаше от доста по-умелите конкуренти в интернет.

Компанията бе обект и на проблеми, характерни за индустрията, като цяло, като увеличения налог върху игралните машини от британското правителстно и данъците върху онлайн хазарта.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »