Джакпотът от над 5 милиона лева вероятно ще бъде върнат в игра още в четвъртък

11 август 2014 - 17:24 |   Прочетена (6451) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Джакпотът от над 5 милиона лева от Тото 2, който беше спасен при опит да бъде изтеглен с измама, вероятно ще бъде върнат в игра още в четвъртък. 

"Искам да уверя участниците в игрите на БСТ, че печалбата от 5 026 320.60 лв. ще бъде върната в играта под формата на джакпот до стотинка. Ние вече сме депозирали в комисията по хазарта нашето желание това да стане още този четвъртък. Надяваме се те да се съобразят с това", заяви Мария Янева, директор на дирекция "Обработка и контрол на тиражите" в Българския спортен тотализатор.

Според нея двамата 19-годишни младежи не са успели да проникнат в системата за приемане и обработка на залози. "Не са успели да проникнат. Направили са опит, който, както сами разбирате, е неуспешен", заяви тя.

Обявлението, че джакпотът е бил спечелен, е било с цел заблуда. Янева смята, че най-силното доказателство за сигурността на системата е, че опитът за престъпление е бил осуетен.

"Направихме това (обявяването за падането на джакпота), за да повярват извършителите, че опитът за измама е бил успешен. Така следствените органи успяха да си свършат работата и да заловят извършителите. Надявам се участниците в игрите да ни разберат правилно. Това беше направено в техен интерес", коментира Янева. 

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »