За три години приходите на тотото скочиха с 50%: Борисов

21 януари 2013 - 15:49 |   Прочетена (598) |   Препоръчай (0) |   Коментари (1)

В рамките на три години приходите на Българския спортен тотализатор са се увеличили с 50% и то без помощ от държавата и без да са искани допълнителни средства. Това каза министър-председателят Борисов при стартирането на нова система за приемане и обработка на залози в реално време за хазартните игри, предаде Агенция “Фокус”.

Борисов добави, че когато правителството е дошло на власт е заварило тотото в плачевно финансово състояние.

“Хората, които обичат да залагат, които обичат тотото и лотарията, ще имат възможност да залагат онлайн и то по най-добрия и най-прозрачен начин”, заяви Борисов.

Той поздрави Министерство на финансите, Управителния съвет на БСТ и други за това, което са направили за тотото. По думите му, 50% повече приходи в тотото, означават 50% повече за българския спорт. Премиерът Бойко Борисов пусна първия фиш в новата система и каза, че ако спечели, ще дари средствата, като помощ за спорта.

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков добави, че се дава възможност за модернизация на тотото.

“Много правителства преди нас се опитваха да направят тази модернизация, но ние я реализирахме”, каза Нейков. Той допълни, че всички залози ще могат да се правят до няколко минути преди провеждане на тиража.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

ББ
21 януари 2013 - 17:02
1
Бат Бойко вдига всичко ;)
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »