Тотомилионерът ще вземе само 15 000 на ръка

16 ноември 2012 - 10:14 |   Прочетена (661) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Няма да има данъци и удръжки за новия тотомилионер. Това заяви заместник-директорът на Спортния тотализатор Мария Янева пред БНТ.  Човек, пуснал фиш с правилните комбинации, може да спечели в неделя джакпот от 9 460 000 лв. Тотомилионерът не подписва никакъв договор при получаване на печалбата си.

"Ако някой спечели джакпота, ще получи кеш 15 000 лв., а останалите пари ще му се преведат по банков път, без данъци", обясни Янева.

Българинът, който печели от тотото, не желае да се разкрива самоличността му. В държавите на Запад правят голямо шоу с печелившите, но у нас не е така. "Двама виждат този, който печели, но заради сигурността им, няма да кажа кои са", призна Янева.

Доскоро от тотото не са съобщавали дори и градовете, където е отивала печалбата. Сега това се прави, макар че в някои малки селища хората изпад в шок от новината.

Забавяне в тегленето на тиража на тотото снощи се получи заради рекордния по постъпления тираж и големия брой подадени фишове.

Само в играта 6 от 49 фишовете са били над 1 милион, което е затруднило работата на касиерите.

Трудно са затворени и тото пунктовете, защото участниците са напирали да си подават фишовете. Заради това е било удължено и работното време на пунктовете - на някои места и до 18 часа, заяви още Мария Янева.

Етикети:

,

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »