Ladbrokes отчаяно търси онлайн сделка

06 август 2012 - 16:53 |   Прочетена (827) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Трайните проблеми на британския букмейкър Ladbrokes с дигиталното му подразделение показват, че никак не е лесно да изградиш успешен онлайн бизнес.

Миналия четвъртък Ladbrokes обяви, че се разделя с Ричард Еймс, досегашния шеф на онлайн операциите, след скромната по всякакви стандарти печалба от онлайн залаганията и залаганията от мобилни устройства от 15 милиона лири за полугодието.

Едва една седма от оперативната (преди лихви) печалба на Ladbrokes идва от онлайн бизнеса им. За сравнение, при ирландската Paddy Power печалбите, които идват от онлайн залаганията и залаганията от мобилни устройства са малко над четири пети.

Предвид това, че все по-голяма част от хазарта се развива онлайн, а не в традиционните букмейкърски пунктове, самото съществуване на Ladbrokes зависи от онлайн успеха им.

Оставката на Еймс означава, че Ladbrokes реално признава провала си в развитието на собствена онлайн технология, нещо за което всуе бяха похарчени 50 милиона лири.

Дори преди новината за оставката на Еймс, Ladbrokes правиха опити за придобиване на ред конкуренти, както и опити за договори за използване на технологии. Sportingbet, 888 и Betdaq на Дърмънт Дезмънд са сред компаниите, които бяха ухажвани от Ladbrokes.

Ужасяващият резултат за полугодието означава, че Ladbrokes отчаяно ще търси онлайн сделка, нещо което едва ли е останало незабелязано от Дезмънд. Ако ухажването между Ladbrokes и Betdaq бъде консумирано, той няма да се посвени да поиска солидна сума за успешната си онлайн борса за залагания.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »