Близка до Божков фирма ще модернизира тотото

03 януари 2012 - 16:10 |   Прочетена (1665) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Модернизацията в системата за залози на държавното тото ще се извършва от фирма, близка до бизнесмена Васил Божков и до неговия оператор на числови игри "Евробет", съобщава capital.bg.

Българският спортен тотализатор (БСТ) подписа договор с консорциума "Галоа". Той е победител в обществената поръчка за разработването на системата.

По цена офертите на "Галоа" и другият кандидат - "Уин онлайн", са доста близки, но по технически показатели разликата е значителна.

Договорът на стойност 14.890 млн. лв. е бил подписан на 30 декември.

От тази дата тече 9-месечен срок за изработване и внедряване на софтуера, който ще позволи да се пускат фишове до 10 минути преди тегленето на тиражите.

Залозите ще се обработват по електронен път веднага при подаването, а участникът ще получи касова бележка с баркод и ще може да си вземе печалбата от всеки пункт в страната.  

Плащането на сумата за разработката ще се плаща разсрочено до 3 години след въвеждането на системата.

Зад консорциума "Галоа" стоят Лука Борисов и баща му Борис Бекяров, които чрез фирмата "Мелиора" притежават 10% от частния оператор за числови игри "Евробет". Друг от участниците в консорциума е Ай Си Ес, която е 100% собственост на "Евробет".

"Евробет" е с мажоритарен собственик Васил Божков (акционер в букмейкърската агенция "Еврофутбол" и "Нове холдинг") и е единственият лицензиран пряк конкурент на БСТ на пазара на числови игри, припомня бизнес изданието.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »