Sportingbet – със силни финансови резултати, продължава разговорите с Ladbrokes

10 октомври 2011 - 11:57 |   Прочетена (562) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Британският онлайн букмейкър Sportingbet съобщи, че разговорите за потенциалното придобиване от Ladbrokes Plc продължават, в момент когато компанията обяви по-високи от очакваното резултати на годишна база. Позитивните новини доведоха до ръст на акциите на компанията през миналата седмица, като в сряда те поскъпнаха със 7%.

Sportingbet съобщи също, че преговорите за продажбата на турския онлайн бизнес на компанията продължават с GVC Holdings, като продажбата на нерегулирания бизнес в югоизточната ни съседка е считан за критично важен за разчистване на пътя пред сделката с Ladbrokes.

Главният изпълнителен директор Анди МакАйвър коментира, че е удоволетворен от прогреса на преговорите и в двете насоки, но отказва да даде повече информация. МакАйвър набляга и на това, че бизнесът на компанията би бил достатъчно силен, дори ако тя остане независима.

"Ако Ladbrokes реши да не ни купи, бъдещето на Sportingbet е до голяма степен това, което си изградихме през последните няколко години, като поставихме къщата си в ред. Придвижваме се към доста по-регулирана база на бизнеса“

Той отказва да коментира вероятността за появяване на алтернативна оферта на тази на Ladbrokes. Анализатори определят като потенциални кандидати Bwin.party и Betfair.

Sportingbet съобщи, че коригираната оперативна печалба расте с 8% до 38,1 милиона паунда на годишна база за 12-те месеца приключили с юли, благодарение на много силните резултати от австралийския бизнес, както и от развиващи се пазари, като ЮАР и Бразилия.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »