GVC Holdings води ексклузивни преговори за покупката на турския бизнес на Sportingbet

22 август 2011 - 12:33 |   Прочетена (643) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

На фона на тежката седмица за FTSE100, миналата седмица бе силна за Sportingbet, като във вторник стана ясен кандидатът за турския онлайн бизнес на компанията. Според анализатори, обаче, вероятността един от водещите британски букмейкъри – Ladbrokes, да отправи оферта за онлайн конкурента си, намалява.

През юни Ladbrokes стартира „много предварителен“ контакт със Sportingbet, в пореден опит да подобри онлайн залаганията си. Разговорите на Ladbrokes за Sportingbet дойдоха след 5 месеца на безплодни разговори с друга интернет хазартна група -  888, и флирт с Playtech.

Анализаторите отдавна твърдят, че Sportingbet ще трябва да се раздели с турския си бизнес, който генерира около 15% от приходите на компанията, преди да се случи придобиване от по-големия конкурент, тъй като Турция има стриктно законодателство за онлайн хазарта. Миналия месец Sportingbet призна, че обмисля продажбата на турскоезичния си уебсайт, а във вторник стана ясно, че GVC Holdings води ексклузивни разговори за покупката му.

Акциите на GVC бяха временно спрени от търговия, тъй като сделката, ако бъде реализирана, ще се счита за обратно придобиване. Анализаторите на Espirito Santo определиха хода на GVC за диверсификация на бизнеса си като „резонен“, предвид огромната изложеност на бизнеса му на германския онлайн казино пазар, който е изправен пред промяна на регулаторната рамка.

Същият брокер коментира, че сделката би павирала пътя за сделка на Sportingbet с Ladbrokes, като отбелязва, че ходът на онлайн букмейкъра (да продаде турския си бизнес) „в значителна степен премахва регулаторните препятствия и подкрепя оценката и перспективите на Sportingbet, ако бъде купена от Ladbrokes“

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »