Огромен интерес към имотите на „Пени“

22 октомври 2015 - 21:26 |   Прочетена (2450) |   Препоръчай (3) |   Коментари (0)

Интересът към имотите на оттеглящия се от България дискаунтър Пени маркет е огромен и надвишава и най-смелите очаквания на българския мениджмънт на компанията, разказват два източника на Spekulanti.com, запознати с процеса.

Преди месец германската компания REWE заяви, че ще закрие по-малката си верига у нас, а според публикации на бизнес изданието „Капитал“ между 6 и 8 магазина на „Пени“ ще преминат автоматично към по-големия „брат“ – БИЛЛА.

От страницата на веригата личи, че освен масирана разпродажба на стоки, тече и такава на имотите.

„Рила проект“ ЕООД, дружеството, което притежава българските имоти на „Пени“, е изкарало на пазара повече от 50 имота, в това число – работещи магазини, терени, предвидени доскоро за нови магазини, както и терени, предвидени за логистични центрове.

Прави впечатление, че липсват най-атрактивните имоти на дружеството в София и останалите големи градове, като те вероятно преминават към БИЛЛА или са вече договорени.

Според наш източник интересът действително е огромен и варира в пълния спектър на кандидатите – от конкурентни вериги за хранителни стоки, други типове търговски вериги, агенции за недвижими имоти и строители, както и регионални бизнеси.

Имотите в София, които все още са изкарани за продажба, съдейки по обявлението на сайта на компанията са два. Това е парцел на булевард „Владимир Вазов“ с площ от 3.8 декара, както и магазинът на булевард „Възкресение“.

Последният е сред малкото неатрактивни обекти на веригата, предвид локацията си – на входа на ромския квартал „Факултета“.

В Пловдив дружеството продава магазина си в „Тракия“. Обектът се намира на булевард „Освобождение“ и по данни на компанията през 2014 е генерирал среден дневен човекопоток от 1372 души.

Във Варна е изкаран за продан терен от 5.1 декара в квартал „Възраждане“, както и магазин с площ от 1074 квадратни метра, на входа на кв. „Владислав Варненчик“. Веригата е генерирала през 2014 човекопоток от 688 души на ден при въпросния обект.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »