Борисов: Квесторите в КТБ са преправяли договори до последния ден

07 май 2015 - 18:32 |   Прочетена (1095) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

През последните си работни дни в Корпоративна търговска банка  двамата квестори са освобождавали имущество и са преправяли преференциални договори за депозити, така че титулярите им да могат да получат обезщетение от 100 хил. евро, на каквото не са имали право.

Това казва по време на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов, се вижда от стенограмата, публикувана на сайта на Министерския съвет. 

"Последните дни на квесторите са освободени огромни имущества, последния работен ден на квесторите (...) Освобождавано е имущество, преправяни са договори над хиляда – защото, ако имаш преференциална лихва, не можеш да взимаш след това стоте хиляди евро, които ти се полагат, защото си се облажил от лихвите, а това са над хиляда души, и на практика, преправяйки им договорите, те са получили по сто хиляди евро. И като го сметнах, е около сто милиона загубата, нанесена съответно на фонда", казва Борисов като се позовава на информация от службите.

Преди това финансовият министър Владислав Горанов информира колегите си, че след прихващанията и освобождаването на обезпечения по време на квестурата лошите активи достигат 99%.

Премиерът изразява надежда прокуратурата, МВР и ДАНС да довършат работата си. По думите му оперативно информацията е събрана, всичко е документирано и прогнозира, че до две-три седмици то "ще бъде превърнато в съдебни дела" и  обществото ще бъде информирано.
 
Доста платени хора има, които са се облажили от КТБ, в момента се опитват да ни изкарат нас виновни или да ни уязвят, казва премиерът по повод твърденията, че опитите да се изземе заложено пред банката имущество на ТВ7 заради необслужван заем се обявяват за посегателство над свободата на словото.  "Нека на хората им стане ясно, че никой не е нарочил някого. За всички ще бъде и се прилага еднакъв критерий", казва премиерът. 

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »