Goldman стана първата голяма банка със значителна инвестиция в биткойн компания

30 април 2015 - 10:23 |   Прочетена (1330) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Goldman Sachs стана първата голяма банка на Уолстрийт, която направи значителна инвестиция в биткойн базирана компания, давайки вот на доверие на многострадалната виртуална валута.

Банката обяви късно в сряда, че е постигнала договорка с голяма китайска инвестиционна фирма, IDG Capital Partners, с която ще оглавят кръг на финансиране в Circle Internet Financial, стартъп, който се стреми да използва базовата разплащателна технология на биткойн, за да подобри системите за разплащане.

Откакто привлече глобалното внимание за първи път през 2013 година, биткойн си навлече и доста неприятности, заради това, че бе ползван като канал за разплащане в много незаконни дейности. Валутата е и силно волатилна, с резки колебания на цената в двете посоки.

Цената на един биткойн в сряда бе около 225 долара, далеч под пиковата й стойност от 1200 долара от края на 2013.

Въпреки че публичният интерес не е така силен, обаче, основните финансови институции тихо, но доста сериозно проучват възможностите, които технологията предлага, особено мрежата за осъществяване на транзакциите, която позволява бързо, и същевременно сигурно и евтино прехвърляне на средства по света.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »