Оманският фонд е завел дело срещу България, твърди адвокат на Василев

27 април 2015 - 15:38 |   Прочетена (1128) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

„Доколкото ми е известно, Оманският фонд май вече е завел дело срещу България за една хубава кръгла сума - 700 млн. евро”. Това заяви по-рано днес в ефира на ТВ7 един от адвокатите на Цветан Василев -Константин Симеонов. Той не можа да каже каква е точно формулировката на съдебния иск, нито в кой съд е, само посочи, че става дума за европейска институция.

"Те са акционери и е напълно нормално да защитават интересите си и очевидно начинът, по който работи българската правосъдна система, не ги устройва и си търсят правата другаде", обясни Симеонов.

Bulgarian Acquisition Company II на оманския държавен резервен фонд е вторият по големина акционер в обявената във фалит КТБ, с дял от 30 на сто, припомня Дневник.бг.

Адвокатът обяви още, че отпреди 20 дни датира нова заплаха към живота на бившия вече банкер Цветан Василев и затова при последната им среща в Белград не могли да вечерят извън хотела, в който пребивава Василев.

Пак от толкова време - от около 20 дни, Симеонов притежавал видеото, на което се вижда как управителят на БНБ Иван Искров и Цветан Василев пеят на караоке заедно. Видеото беше разпространено от "Господари на ефира".

Адвокатът обясни, че първо Василев му показал видеото и понеже той много се впечатлил, Василев му го прехвърлил от телефона си, за да не изчезне, Симеонов се погрижил да го качи и на няколко флашки, които прибрал на различни места.

Симеонов отново посочи, че записът бил подарък "на патерица" за рождения ден на Искров.

"Странното е, че този запис е направен 3-4 месеца преди да започнат проблемите на КТБ с активното участие на БНБ в това", коментира Симеонов, който се съгласи с допускането, че очевидно двамата демонстрират приятелски отношения по време на песента. На видеото се вижда, че докато пеят, Искров е прегърнал Василев.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »