Съдът обяви неплатежоспособността на КТБ с начална дата 6 ноември 2014

22 април 2015 - 12:41 |   Прочетена (1031) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Това, което съм информиран от председателя на УС на ФГВБ, е че днес съдът е излязъл с решение за неплатежоспособността на КТБ с начална дата 6 ноември 2014г. - датата на отнемане на лиценза. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов след заседание на МС, предаде Агенция „Фокус".

„Оттук нататък следват всички описани в Закона за банковата несъстоятелност процедури. Много е вероятно сегашните временни синдици да бъдат определени за постоянни и всичко, което се говореше преди датата на фактическата несъстоятелност - започват едни много сложни процедури, които в рамките на българския съд ще гарантират всичко необходимо, така че откраднатото от КТБ да бъде върнато там и кредиторите на КТБ, които не са удовлетворени от имуществото в КТБ, в това число най-големия кредитор - ФГВБ, да бъдат равнопоставени и еднакво удовлетворени”, уточни Горанов.

С решението си, съдът постановява обща възбрана и запор върху имуществото на банката и започване на осребряване на активите, включени в масата на несъстоятелността на КТБ.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »