Сайт за изневери търси 200 милиона долара от борсата

15 април 2015 - 18:10 |   Прочетена (828) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

AshleyMadison.com, сайтът за запознанства за изневеряващи съпрузи, ще се опита да си уреди среща с инвеститорите, след като днес обяви плановете си за първично публично предлагане (IPO) на борсата в Лондон.

Компанията-майка на сайта, която се провали при първия си опит за качване на борсата, в Канада, съобщи днес, че ще се опита да набере от борсовата продажба 200 милиона долара, за да разшири дейността, си предвид бума в търсенето на услугата.

AshleyMadison реализира продажби за 115 милиона долара миналата година, което е близо четирикратно повишение спрямо 2009, съобщи директорът по международните отношения на компанията Кристоф Кремер.

Компанията реализира приходи като таксува мъжете-потребители, които купуват кредити, с които се представят пред дамите-потребителки.

Avid Life Media Inc., базираната в Торонто холдингова компания, която притежава AshleyMadison.com, заедно с Cougarlife.com и EstablishedMen.com, ще използва средствата за маркетинг и международна експанзия.

AshleyMadison има 36 милиона потребители в 46 държави, по думите на Кремер, като той твърди, че сайтът е вторият по приходи от такси в сегмента, след Match.com.

Въпреки че САЩ съставлява 50% от бизнеса на сайта, Кремер казва, че „Европа е единственото място, където може да проведем IPO”, заради по-либералното отношение към изневярата.

„Вече не сме нишов сайт, но в Северна Америка е трудно да открием подкрепа сред обществеността.”

Компанията си е поставила за цел 50-60% от приходите й до 2020 да идват от Азия, в т.ч Япония, Тайван и Южна Корея.

Avid Life Media, чийто собственици са богати северноамериканци, които предпочитат да запазят анонимност, отчете ръст от 45% в продажбите си миналата година, и марж на печалбата в последните години между 20 и 25%, според Кремер, който казва, че компанията изчислява стойността си на 1 милиард долара.

Компанията опита първично предлагане на борсата в Торонто през 2010, но липсваше инвеститорски интерес.

„В момента фокусът ни е да си напишем домашното в Лондон. Това ни е приоритет и вторият ни опит за IPO трябва да мине добре. Не искаме да повторим това, което се случи първия път.”

Известна с провокативните си реклами, от типа „Животът е кратък. Започнете връзка.”, компанията печели в по-голяма степен от женското търсене на извънбрачни афери. Според сайта бройката на жените-потребители расте с 10% по-бързо от тази на мъжете всяка година.

Но сред основната група потребители, на възраст между 30 и 45, съотношението мъже – жени е 50 на 50%.

Сайтът не вижда повод за извинения за типа на предлаганата услуга, добавяйки, че това дори е укрепило някои бракове.

„Имали сме истории от някои от членовете ни, че това е върнало любовта в брачното им ложе, и на други, които са осъзнали, че тревата не е по-зелена от другата страна”, казва Кремер.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »