Френските "Ресиф" и "Декатлон" обмислят да започнат производство в България

15 април 2015 - 16:10 |   Прочетена (1118) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Френските компании "Ресиф" (Recife) и "Декатлон" (Decathlon) обмислят да започнат производство и в България, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката. Това е станало известно на срещи на ресорния министър Божидар Лукарски с представители на двете компании в Париж.

"Ресиф", която произвежда луксозни кожени изделия и аксесоари, обмисля да купи кожарска фабрика в България и проучва фабрика "Пролет" в Димитровград. Компанията има предприятия във Франция и Испания и предпочита да се разширява в Европа, където може да следи по-лесно качеството на производството, отколкото в Азия.  Освен това комапнията е възможно да възложи и на други български предприятия изработката на детайли към продукцията им - ципове, дръжки, щампи, са уверили нейни представители.

Лукарски е посочил, че България може да предложи добре обучени кадри и високо качество в кожарската индустрия.

"Декатлон" пък възнамерява да търси български партньори за производството на велосипеди, раници, спални чували и каски. Компанията предвижда да отвори и два нови магазина – в Бургас и в София. 

На бизнесфорум с френски компании Лукарски ги е уверил, че правителството има воля да проведе реформи за подобряване на ефективността на съдебната система, за намаляване на корупционните практики и спазване на лоялната конкуренция. Уверението му идва след като в края на миналата година имаше опит за кражба на две български дружества на френската компания "Белведере". Съдът преразгледа практиката си след като за него алармира френският посланик, а съдията по делото - Румяна Ченалова, беше отстранена.  

Етикети:

,

,

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »