BILLA и PENNY обявиха, че имат планове за развитие в България

09 април 2015 - 14:10 |   Прочетена (1588) |   Препоръчай (2) |   Коментари (0)

Контролираните от германския концерн REWE търговски вериги, които работят в България -  BILLA и PENNY, обявяват в отделни прессъобщения, че имат планове за развитие в страната. 

"BILLA България" съобщава, че планира инвестиции от близо 200 млн. лв. в нови магазини в близките години. "Пени Маркет България" пък се ангажира да модернизира базата си. И двете вериги отчитат, че 2014 г. е била за тях успешна, въпреки трудностите в сектора. 

Съобщенията идват близо седмица след като "Капитал" писа, че REWE е в процес на продажба на обектите си в България, има оферти и реален шенс за сключване на сделка до 2-3 месеца. Изданието се позоваваше на пет различни източника, макар компаниите, ангажирани с процедурата, да са предпочели да отричат или да отказват коментари. 

В прессъобщението на "BILLA България" се казва, че оборотът на дружеството през 2014 г. е бил 614 млн. лв., с 4.8% повече от 2013 г., а "финансовият резултат е положителен и значително по-добър от очаквания".

За да продължи успешния курс, по който е поела, BILLA България ще инвестира близо 200 млн. лв. в страната в близките години и ще открие 40 нови магазина, информира компанията. Само през 2015 г. новите обекти ще бъдат осем.

В съобщението се допълва, че българското поделение на веригата изпълнява пилотно международен проект, чрез който да предлага пресни плодове и зеленчуци от български произход, които в разгара на сезона достигат до 80%, собственото производство на хляб от сертифицирани майстор хлебари и прясното месо от собствени транжорни. 

Независимо от трудната икономическа обстановка и продължаващата дефлация в страната, 2014 г. беше успешна за "Пени Маркет България", се посочва в прессъобщението на тази компания. На фона на общия спад в бранша дружеството е постигнало номинален ръст от 10.3% в сравнение с предходната година, се посочва в съобщението. 

Клаус Шнайдер, управител, ресорно отговарящ за оперативната дейност на фирмата, е цитиран да казва:

"Стратегията ни е поетапно да модернизираме магазините си. По този начин сме динамични и печеливши и растем със собствени сили – дори и в условията на трудна пазарна и конкурентна среда". Припомня се, че през 2014 г. в преустройства са вложени 1.5 млн. евро. 

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »