Бъфет: Ако Гърция напусне, това може да не е зле за еврозоната

31 март 2015 - 23:09 |   Прочетена (1033) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Уорън Бъфет, милиардерът, който управлява конгломерата Berkshire Hathaway Inc, коментира днес, че излизане на Гърция от еврозоната може да се окаже полезно за региона.

„Ако се окаже, че Гърция напусне, това може да не е зле за еврото”, коментира Бъфет пред телевизия CNBC. Според него едно излизане на гърците от валутния съюз ще помогне на останалите страни в него да постигнат по-конструктивни позиции относно фискалната политика.

„Ако всеки разбере, че правилата означават нещо и ако постигнат общо споразумение по фискалната политика или нещо от този род, то те (ще докажат, че) са сериозни, това може да се окаже нещо добро...”

Бъфет коментира още, че не трябва да очакваме „финалната линия” за сделки от типа на тази на Kraft Foods и контролираната от конгломерата му H.J. Heinz Co, които обявиха сливането си миналата седмица.

„Надяваме се това да не е последната ни голяма транзакция. Няма финална линия...”, заяви милиардерът.

Бъфет, обаче, призна, че Berkshire и компанията за дялови инвестиции 3G Capital, контролирана от бразилския милиардер Жорже Пауло Леман, не дискутират нови потенциални сделки.

Изпълнителният директор на Berkshire Hathaway коментира още, че ако той е начело на Федералния резерв не би повишил лихвите значително.

„Вероятно не бих направил много”, отговори той на въпрос за възможността за вдигане на лихвите. „Нещата работят добре и бих се притеснил, че ако повиша лихвите значително, предвид отрицателните лихви в Европа, бих бил притеснен какво ще стори това по отношение на движението на капиталите” – коментира Бъфет.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »