Горанов очаква до края на април да бъде избран нов управител на БНБ

27 март 2015 - 12:10 |   Прочетена (632) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

„Излязоха някои имена вече. Няма да назначаваме от парламента човек. Достатъчно сериозна е темата, за да отделим достатъчно време да проучим достатъчно хората, а държавата, за съжаление, не разполага с безброй подготвени хора, които да заемат тази длъжност“, коментира пред журналисти в парламента министърът на финансите Владислав Горанов относно това, че Иван Искров им е хвърлил ръкавицата за нов управител на БНБ, предава novini.bg.

„Водим консултации с няколко души, които не е редно да коментирам, преди да са се съгласили с евентуалната си кандидатура за този пост”, посочи Горанов и добави, че в момента, в който имат координирана позиция с Реформаторския блок и другите партии, които подкрепят правителството, а защо не и от опозиционните партии, ще предложат такава кандидатура за обсъждане в НС.

„Това, което е като принципна позиция, е че за правителството е важно БНБ да е предвидим партньор, а за политическите партии е важно в БНБ да работят професионалисти, които да не допускат повече неблагоприятни стечения”, подчерта Владислав Горанов.

На въпрос вярно ли е, че се обсъждат кандидатури на българи, които работят в Международния валутен фонд, Горанов обясни, че те са добър вариант и е вярно, че са водени разговори с тях.

Министърът на финансите Владислав Горанов очаква до края на април да бъде избран нов управител на Българската народна банка (БНБ).

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »