Водят се преговори за трети спасителен план за Гърция: Де Гиндос

02 март 2015 - 18:27 |   Прочетена (755) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Европейските и гръцките власти в момента преговарят по трети спасителен план за Гърция, на стойност между 30 милиарда и 50 милиарда евро, по условия подобни на тези в досегашните два спасителни пакета, заяви днес испанският министър на финансите и икономиката Луис де Гиндос.

„Централният сценарий за Гърция е сделка, на база на досегашното споразумение и нови условия, които ще бъдат гъвкави”, казва де Гиндос по време на бизнес форум в Памплона, цитиран е от Ройтерс и „Уолстрийт Джърнъл”.

Не е ясно дали споменатите суми включват близо 20-те милиарда долара, които остават в частта на МВФ по настоящия спасителен план за Гърция.

Коментарите на де Гиндос идват в деликатен момент за еврозоната. В послединте дни се разрази напрежение между Гърция и Мадрид и Лисабон, след като гръцкият премиер Ципрас обвини двете правителства в заговор срещу страната му.

В обръщение пред своята партия СИРИЗА Ципрас обвини Мадрид и Лисабон за твърдата им линия при преговорите, довели до удължаването на спасителната програма с четири месеца.

Срещу нас е формирана ос на сили, ръководени от правителствата на Испания и Португалия, заяви Ципрас.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »