Стоян Александров: Цветан Василев е във Виена и се страхува за живота си

16 юли 2014 - 11:29 |   Прочетена (843) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Имам информация, че Цветан Василев е във Виена и че се страхува за живота си. Ще влезе в ареста, ще му сложат една инжекция и „инфарктът“ е готов. Това е индиректна информация, но явно човекът се страхува. Това заяви пред Нова телевизия финансистът Стоян Александров.

„Ако е толкова опасен и има бюлетин за издирването му, Австрия би съдействала. Що се касае за отношенията му с определени политици, той е дал информация пред австрийските правораздавателни органи“, допълни Александров.

Той заяви, че е разговарял с главната касиерка на КТБ, която в момента е под домашен арест и тя е заявила, че въпросните 205 милиона са били изтеглени в един ден.

"Аз съм работил с нея и й вярвам. Тя ми каза – бяха изнесени тези пари от една фирма. Знам само, че са във високи купюри и изнесени в един ден. Тогава изчислихме, че ако купюрите са били с номинал 500 евро, в едно дипломатическо куфарче биха се събрали 6 милиона. Значи не е било проблем да бъдат изнесени незабелязано. Попитах госпожа Димова истина ли е, че по нареждане на господин Василев тези пари е трябвало да бъдат върнати в банката и че синдикът, който е бил „За“, е бил отстранен, другите са се отказали, тя потвърди. Аз мога да потвърдя едно – парите са изтеглени в един ден. Но дали тези пари са изнесени от България, не мога да кажа“, допълни Александров.

На въпрос какви са били отношенията на Цветан Василев с политическите партии, финансистът отговори: „Плащал е, разбира се, на всички цветове. Но не мога да конкретизирам нищо“.

„Единственият, най-добрият изход е да бъде стабилизирана КТБ банката. Проблемът не е никак лек. Парите са на държавата, на болници, общини, университети, на много фирми и една част – на граждани. От многото злини трябва да се избере най-малката“, подчерта Стоян Александров.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »