BlackRock се превърна в най-големия инвеститор в UniCredit

14 март 2014 - 15:16 |   Прочетена (1231) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

BlackRock увеличи дела си в UniCredit SpA до 5.2%, като се превърна в най-големия инвеститор в италианската банка, съобщи Блумбърг.

BlackRock има към 7 март дял от 5.2% в банката, което го прави най-големия акционер в базираната в Милано институция, по данни от уебсайта на UniCredit.

Не е ясно какъв е бил дела по-рано през годината, тъй като бе под 5%, праг който позволява да не се разкрива дяловото участие.

„Италианските банки представляват добра възможност за чуждестранните инвеститори, предвид разчистването на активи напоследък и фокусът им върху търговския бизнес, който ги прави по-интересни”, коментира Фабрицио Спаня, управителен директор на Axia Financial Research – „Предвид подобряващата се икономическа среда, (акциите на) UniCredit и другите банки в страната изглеждат много евтини.”

BlackRock се присъедини към други инвеститори, като инвестиционния фонд на Абу Даби Aabar Investments PJS, като акционер в най-голямата италианска банка, в момент когато изпълнителният директор Федерико Гицони полага усилия за подобряването на баланса й, коментира Блумбърг.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »