Quantum донесе 5.5 милиарда долара на Сорос през 2013

10 февруари 2014 - 15:10 |   Прочетена (614) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Фондът Quantum Endowment на Джордж Сорос отчете втората си най-успешна година през 2013, като увеличава личното му богатство с 5.5 милиарда и връща Quantum начело на най-успешните хедж фондове за всички времена.

Ръстът носи завръщане към стабилност за Quantum, който Сорос затвори за инвеститори извън семейството му в края на 2011, за да избегне регулаторния контрол по силата на реформите Дод-Франк.

Сорос предаде ежедневното търгуване на главния инвестиционен директор Скот Бесънт, след като последният направи десетилетие на солидни доходности.

Възвръщаемостта от 5.5 милиарда е най-добрият резултат за 28.6-милиардния фонд от 2009, когато Сорос направи 29-процентова възвръщаемост, след като правилно предвиди края на финансовата криза.

Сорос има трайна история на високи доходности, включително 32% през 2007, когато се върна, след кратко оттегляне, но по-малката му парична база тогава означаваше по-малка печалба в доларово изражение.

Резултатът за 2013 означава, че Сорос изпреварва Bridgewater Pure Alpha на Рей Далио, като фондът направил най-много пари за инвеститорите си за времето на съществуването си.

Сорос е най-популярен в инвестиционната общност с предизвикването на колапса на британската лира в „Черната сряда” през 1992, сделка от която Quantum печели 1 милиард долара.

Миналогодишните печалби не идват от такава агресивна стратегия, като доходността е разпределена между различни стратегии на фонда.

Четири други фонда правят 4 или повече милиарда долара миналата година, всеки от които правилно е предугадил ралито при акциите, което доведе до 32-процентова възвръщаемост на щатския пазар. Това са Lone Pine и Viking, най-успешните фондове на Tiger Management на Джулиън Робъртс, Appaloosa на Дейвид Тепър и Baupost на Сет Клармън.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »