Отписвания отведоха Deutsche Bank на неочаквано голяма загуба

31 януари 2013 - 13:03 |   Прочетена (612) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Deutsche Bank отчете нетни приходи от 7.9 милиарда евро, но е предприела огромни отписвания през последното тримесечие, които я изкарват на солидна загуба, от 2.17 милиарда евро. Сред тях са отписване за 1.9 милиарда евро на репутация и 1 милиард евро заради обезщетения по съдебни процеси.

Въпреки това, банката заяви, че ще изплати дивидент от 0.75 евро на акция.

Загубата бе близо 8 пъти по-висока от средната прогноза на анализаторите.

През последната година най-голямата германска банка бе засегната от по-стриктните банкови регулации и разходите по преструктурирането. За 2012 банката заяви, че няма да иска нов капитал от акционерите си, а ще свие баланса си и ще съкрати разходи, за да посрещне по-високите капиталови изисквания.

Банката съобщи, че ще се стреми за годишни спестявания на разходи от 4.5 милиарда до 2015, за да оцелее в по-слабо печелившия свят на инвестиционното банкиране.

Миналото лято Deutsche Bank съобщи, че съкращава 1900 души, за да намали разходите си с 3 милиарда евро. Понижени бяха и бонусите на инвестиционните банкери, според източници на CNBC, с 20%.

Инвестиционното банкиране отчита загуба, преди данъци, от 548 милиона евро. Резултатът също е изненадващ, като анализаторите очакваха печалба от 359 милиона евро.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »