Deutsche Bank скрила загуби за 12 милиарда от дериватни позиции

06 декември 2012 - 15:24 |   Прочетена (519) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Deutsche Bank не е отчела загуби „на хартия“ в размер от 12 милиарда долара по време на финансовата криза, което е помогнало на банката да избегне търсенето на спасителна помощ, твърдят трима бивши служители на банката пред щатските регулатори.

Трите жалби, направени пред Комисията по ценните книжа и борсите, съдържат твърдения, че Deutsche са поставили грешни цени на огромни количества дериватни структури, известни като leveraged super senior trades.

И тримата сочат в позициите си, че ако Deutsche са отчели позициите на хипотетична стойност от 130 милиарда долара точно, капиталът на банката е щял да падне до опасни нива по време на финансовата криза и вероятно е щяла да бъде нужна правителствена помощ, за да може банката да оцелее.

Вместо това, твърдят те, трейдърите на банката, със знанието на топ мениджмънта, са избегнали да преоценят позииите по новите пазарни нива.

Двама от бившите служители твърдят, че Deutsche са поставили погрешна стойност на застраховка, осигурена от Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет по част от позициите.

Deutsche пишат в официално изявление, че обвиненията са на повече от две и половина години и публично за тях се знае от юни 2011. Банката сочи, че те са обект на внимателна и детайлна проверка и че са „безпочвени“.

Банката сочи, че разкритията идват от хора, които „нямат лично познания, както и не са били лично отговорни за ключови факти и информация“.

Компанията обещава да работи в тясно сътрудничество с регулаторите по въпроса.

Твърденията са направени между 2010 и 2011, без да имат връзка едно с друго, сочи Файненшъл таймс. Всеки от служителите е прекарал часове в разпити пред комисията и е предал документи.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »