Нисколихвени заеми за 150 милиона за малкия и среден бизнес през ББР

02 ноември 2012 - 15:15 |   Прочетена (612) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

150 млн. лева ще са достъпни като нисколихвени кредити за малките и средни предприятия по кредитна линия на Българската банка за развитие, предаде Дарик.

Главният изпълнителен директор на банката Асен Ягодин коментира, че ако има сериозен интерес към инициативата, може да се потърси и допълнителен ресурс. Проявен е интерес от страна на големи международни финансови институции за осигуряването му.

„Става дума за бизнес кредити, които условно могат да бъдат наречени дългосрочни, тоест това е едно от най-големите предимства на кредитите, които ще се отпускат по програма „Партньори". Максималният срок е до десет години. Друго важно нещо, особено в сегашната ситуация на трудно превъртане на колелото на бизнеса, е двугодишният гратисен период – максимален две години – който сме готови да отпускаме по тези кредити. Това дава на бизнеса глътка въздух за две години, за които очакваме, че ще сме преодолели вече тези затруднения в икономиката и в този период ще се плащат единствено лихви. Третото предимство е конкурентна пазарна лихва. Знаете няколко пъти вече се анонсират лихви в спектъра около 7 на сто. Тази конкурентна лихва може да бъде фиксирана", казва Ягодин.

Той допълни, че за банката няма приоритетни бизнес сектори за финансиране. По думите му част от търговските банки у нас се въздържат от кредитирането на определени сектори заради кризата.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »