Ally Financial продава канадските си операции за 4 милиарда долара

23 октомври 2012 - 09:41 |   Прочетена (486) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Ally Financial, компанията за автофинансиране, която бе спасена от щатското правителство по време на финансовата криза, води преговори за продажбата на канадските си операции на Royal Bank of Canada за около 4 милиарда долара, съобщи Файненшъл таймс.

Ally, чийто мажоритарен собственик е финансовото министерство на САЩ, се опитва да се отърве от активи, които са второстепенни за бизнеса й, в подготовка за продажбата си или за първично публично предлагане.

Ally, бившата финансова компания на General Motors, позната с името GMAC вече се отказа веднъж от плановете за IPO, заради страховете за дълговете й. През май компанията вкара ипотечното си подразделение - Residential Capital, в процес по банкрут, като част от опитите за разчистването на лошите кредити в компанията.

Майк Карпентър, изпълнителният директор на Ally, призна по време на скорошен конферентен разговор с инвеститори, че преследва сделка за продажба на канадския бизнес на компанията. Канада има дял от 10% от печалбата на компанията в Северна Америка, при активи от 11 милиарда долара.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »