Фич потвърди кредитния рейтинг на Българска банка за развитие

23 ноември 2011 - 20:28 |   Прочетена (491) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Международната рейтингова агенция “Фич Рейтингс” потвърди кредитните рейтинги на Българска банка за развитие (ББР). Дългосрочният кредитен рейтинг на ББР остава на инвестиционната степен “ВВВ-” с позитивна перспектива.

Агенцията е мотивирала решението си със стабилното финансово състояние на ББР и по-добрите финансови показатели на банката в сравнение със средните за сектора. От “Фич Рейтингс” са отчели и високото ниво на капиталова адекватност, с която разполага банката – 63%.

Оценката на кредитната агенция отразява също така и високата вероятност за подкрепа при необходимост от страна на собственика на ББР – българската държава.

    В края на септември 2011г. Българска банка за развитие представи приоритетите на новата си тригодишна стратегия. Основният фокус в представената стратегия е насочен към кредитирането на българските малки и средни предприятия, особено тези с експортна и иновативна насоченост.

Банката даде сериозна заявка да се превърне в една от водещите финансови институции в България, като по този начин вземе по-активно участие във финансирането на инфраструктурни и инвестиционни сделки с национално значение, коментират от институцията.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »