Готови сме за война с енергийните олигарси, декларира шефът на КЕВР

14 април 2015 - 12:10 |   Прочетена (1680) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

„Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да е независима както политически, така и корпоративно,” заяви пред БНТ новият председател на регулатора Иван Иванов. Според него, за да се стигне до там, парламентът да избира нейните членове, значи нестабилиността е била много сериозна.

Иванов обяви, че новият състав на комисията има решимостта да започне война с енергийните олигарси.

Според него добрата новина е, че законодателна и изпълнителна власт, и регулаторът действат в една и също посока. Председателят на КЕВР поясни, че членовете на комисията ще гласуват явно всяко решение и данните ще се публикуват, за да се види кой, как защитава интересите на хората.

Иван Иванов смята, че за да се възстанови авторитетът на КЕВР е нужно тя да взима обмислени, прозрачни и добре мотивирани решения, които защитават потребителите, и сектора. Той отказа да прогнозира дали цената на тока ще се повишава, като обясни, че сега се правят разчетите и към края на юни ще има отговор на този въпрос.

Иванов посочи, че за вбъдеще, за да се реализира един енергиен проект, той трябва да съответства на европейските изисквания и да е икономически изгоден.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »