Домакинствата ще могат да плащат тока авансово

30 март 2015 - 12:09 |   Прочетена (1039) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Домакинствата ще могат да плащат тока авансово на база на "вероятно потребление", предвиждат промени в Закона за енергийната ефективност, одобрени за второ четене от парламентарната комисия по енергетика, пише "Труд".

Изданието уточнява, че европейските директиви дават такава възможност като абонатът предплаща услугата и тя му се предоставя до изчерпване на внесените пари. 

Предвижда се доставчиците на ток да могат да разработват различни тарифи в зависимост от часовете на използване. Целта е да се намали потреблението в пиковите часове чрез увеличение на цената. За да стане това обаче, електромерът трябва да е "умен", тоест да изпраща в реално време информацията за потреблението към доставчика. 

С друга промяна в топлофицираните сгради общата енергия от сградната инсталация ще се разпределя на базата на проектната мощност на радиаторите в апартаментите, а не на реалната. Така при отчитането на общите части няма да има значение дали потребителят е свалил радиаторите или е монтирал по-малки.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »