Токът ще поскъпне от 1 октомври

17 септември 2014 - 11:46 |   Прочетена (705) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Поскъпване на тока от 1 октомври ще има, но вероятно цените на парното и топлата вода ще останат на настоящите си нива. Това заяви новият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Светла Тодорова, цитира я Дарик.

Тя отказа да посочи какъв ще бъде скокът на цената на електроенергията, защото според нея преди окончателното вземане на решение на цялата комисия, нито един от членовете не бива да изказва лични мнения. Според Тодорова поскъпването на тока няма да бъде по-високо от 10 на сто.

Новият председател на енергийния регулатор допълни, че до края на месеца ще стане ясно какъв е дефицитът в НЕК, изчислен от новата комисия. Освен това според Тодорова, част от действията, предприети от предишния състав на комисията към електроразпределителните дружества, не са съвсем законни.

Вероятно ще има увеличение на цената на природния газ, но то ще е по-малко от поисканите 1.6 на сто от "Булгаргаз". Това дава възможност да бъде задържана цената на топлинната енергия, коментира тя.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »